torsdag 1 oktober 2009

Social media - Reklambyrå Göteborg



Nej tack jag behöver ingen Twitter-book, jag har redan ett liv!

"Först skulle man ha en hemsida. Så vi skaffade oss en hemsida. Inte fan sparade vi in något på den. Vi tryckte som förr och skrev lika många brev som tidigare. Den enda orsaken vi kunde komma på var att vi skulle kunna säga att vi hade en, därför att andra har en. Ungefär som att anlita jurister. Det var Stefan, min sekreterares son som gjorde sidan åt oss.

Och den var fin, det var den. Sedan en dag släcktes den ned. Men det var egentligen tur, för allt som stod där var inaktuellt. När vi fick tag på Stefan så hade han gett koderna till sin mamma, men hon hade slängt dem. Då sa vi stop. Vi fick ändå inga kunder den vägen. Ingen hittade oss ändå när de sökte på ”jahoogel”.

Nu skall man ha ”transparanta företag” med Facebookgrupper åt alla anställda. Ja, men det är ju lysande! Hela personalen skall sladdra om företagets affärer för folk som det inte angår. Jag säger, jobbet borde vara fritt från internet över huvud taget. Varför skall människor distraheras av sånt på arbetstid? Det enda jag har sett, när jag gått in och kollat personalens e-post, är ”roliga historier” och bilder på kungafamiljen naken. Elekroniskt manipulerade bilder, har jag förstått. Vem fasen sitter och gör sånt? Själv skulle jag inte använda mail, om det inte vore för kunderna. Jag får nämligen en helsickes massa mail om viagra och kärringar från Ukraina som vill komma till Sverige.

Människor är inte skapta för det här. Datorn är en maskin precis som svarven är en maskin. Men det är ingen som förväntar sig att en svarvare måste kommunicera med en svarv i Tjottahejti på arbetstid! Det går lika snabbt att föra över saker på en diskett och bära dem tio meter till nästa dator. Så gjorde man förr, när man bar ett papper och det fungerar nästan lika snabbt. Och så gjorde man före faxarna och teleprintrarna, man skickade en springpojke med not. Idag springar pojkarna runt på stan med knivar och klottrar istället, så där ser vi hur lyckat det blev. Hela internetgrejen gör oss överstimulerade i huvudet. Förr blev folk deppiga när de bröt armen i fabriken. Nu deppar folk ihop för att inte datorn laddar 1 sekund snabbare. Och sen när man har deppat klart, måste man dryfta det på Facebook, i någon grupp. Föresten litar jag inte på sådan där strålning som flyger runt i luften"

Ja, så här är den nya verkligheten – om man väljer att fokusera på enbart på problemen! Tror ni på möjligheterna istället? Då är ni varmt välkomna till oss. Vi på XLNT Communication vet att Social Media Marketing kan skapa goodwill, ökad försäljning och fler kunder åt ert företag.

----------------------------------------------------------------------

Vill du också nå ut med Social Media Marketing?

Vi hjälper er att arbeta fram en stark strategi för social media på internet. Vilka forum finns? Hur använder du dem? Vilka lämpar sig bäst för er verksamhet? Vi analyser dina kommunikationsbehov och anpassar era befintliga kommunikationslösningar. Vi hjälper er marknadsföra era länkar. Vi stärker er sökabilitet på sökmotorer som räknas.

» Inspirationsföreläsning 1-2 timmar (Social Media Marketing introduktion)
» Halvdagsutbildning (Social Media Marketing + Google Analytics)
» Heldagsutbildning (Total Social Media Campaign)


Reklambyrå i Göteborg
Annica Ljungberg, XLNT Communication, föreläste om
sociala medier på Västsvenska Industri- och handelskammaren
den 10 september, 2009.

Vill du boka Annica som föreläsare, klicka här.

Föreläsningar i november: Novasell (nätverk för säljchefer). Se hela programmet.

XLNT Communication (Reklambyrå i Göteborg)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar